Fietsvakantie – Wat zijn de benodigdheden?


Wij geloven dat de wereld perfect is als er niets in de weg staat tussen jou en de wereld. De beste manier om een nieuwe locatie te verkennen, of je nu een doorgewinterde of een gewone fietser bent, is op de fiets. Dat komt omdat fietsen veel meer meeslepend is dan autorijden – je ziet, hoort en ruikt meer dingen terwijl je je in het zweet werkt. Daarnaast kan je op de fiets meer land afleggen dan lopend.
Geen grote busramen en geen telefoonscherm. Er zijn geen muren, kaarten of handleidingen. Er is niets behalve wind en een open weg. Zo benaderen wij onze fietstochten. Fietsen heeft een heerlijke eenvoud. Je begint bij A en fietst langzaam naar B met alleen de kracht en motivatie van je eigen been in je. Misschien wat sinaasappelkoek en wat extra sterke drank voor onderweg, en je bent klaar om te fietsen.
De lycra bodysuits zijn ongetwijfeld optioneel, en er zijn geen prijzen om te winnen. Mensen die echt een plaats willen bezoeken, en er niet alleen doorheen willen, moeten deze tochten maken. Rij door, jongens.

Wat pak je in als je op fietsavontuur gaat?

 1. Rugzak
  De aankoop van een stevige rugzak is essentieel om slecht weer of schade op uw reizen te doorstaan, en hij is voordelig omdat u hem gemakkelijk op uw rug kunt dragen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bevestigingsmiddelen die aan uw fiets zijn bevestigd om uw tas vast te houden.
 2. Waterfles
  Op lange of korte fietstochten moet je altijd een bidon bij je hebben om uitdroging te voorkomen en je energie op peil te houden.
  De meeste mensen beseffen niet hoe vermoeiend een fietstocht kan zijn, vooral op warme zomerdagen.
 3. Kleine EHBO-doos
  Beter veilig dan spijt. Een EHBO-tas is nuttig bij ongelukken en voor het geval je gewonde fietsers tegenkomt.
 4. Pomp of mini-opblaasapparaat
  Je moet klaar zijn voor een lekke band, want ze kunnen gebeuren.
  Klein genoeg om in je zak mee te nemen, kan een kleine fietspomp of inflator ook aan je bidonhouder worden geklemd.
 5. Koplamp
  Draag een hoofdlamp zodat mensen je kunnen zien, want rijden op de weg kan gevaarlijk zijn, vooral op slecht verlichte straten ‘s nachts.
  Daarnaast kan een hoofdlamp je helpen de weg ‘s nachts te zien om obstakels of ruw terrein te vermijden.
 6. Mobiele telefoon
  Zorg ervoor dat je telefoon volledig opgeladen is, vooral tijdens lange fietstochten in afgelegen gebieden.
  Als je je mobiele telefoon bij je hebt, kun je in geval van problemen de hulpdiensten oproepen. Off-road paden staan bekend om ongelukken.
 7. Waterdichte kleding
  Tijdens het fietsen in de regen is het van cruciaal belang om de nattigheid zo ver mogelijk van uw huid weg te houden. Zelfs als de temperatuur laag is, kunnen de gevolgen van verdamping die warmte aan uw lichaam onttrekt, in het uiterste geval een vochtige rit omzetten in een ijzige rit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *