Welke kleding is het meest geschikt voor een fietsvakantie?


Een van de meest kritieke fasen is het kiezen van de kleren die je meeneemt en die je thuis laat wanneer je inpakt voor een fietstocht.
Er is niet één manier om goed in te pakken voor een fietsavontuur, aangezien elke fietstocht uniek is. Uiteindelijk hangt de kleding die je kiest om mee te nemen af van je stijl, de geografische locatie van je reis en het seizoen.

Aanbevolen fietskleding

Of je nu alleen of met een groep op fietstocht gaat, je moet je goed inpakken. Als je fietsen aan je vakantie wilt toevoegen, moet je een aantal belangrijke spullen meenemen. Hier volgen enkele suggesties en een uitgebreide paklijst voor je komende fietsvakantie.

 1. Fietshelm
  Elke motorrijder moet een helm dragen, ook al is het niet precies fietskleding. Elke fietshelm is geschikt voor elke rit, hoewel je er een kunt kiezen op basis van je rijgedrag. Het belangrijkste is dat je een helm koopt die comfortabel zit.
 2. Zonnebril
  Zorg voor een goede oogbescherming, want UV-straling en windvuil kunnen uw ogen beschadigen. Fietsen is een goede activiteit voor een wraparound zonnebril omdat die meer bedekking biedt.
 3. Handschoenen
  Fietshandschoenen bieden een vulling die trillingen van de weg en het parcours vermindert, waardoor ze een betere keuze zijn dan een ander paar handschoenen. De meeste fietshandschoenen hebben een leren of kunstleren handpalm en een badstof patch die vocht absorbeert voor het afvegen van zweet of een loopneus.
 4. Petten en kappen
  Deze bieden isolatie voor je winterritten; een hoofdband is een andere keuze om je oren warm te houden.
 5. Fietsbroeken
  Rekbare stoffen worden meestal gebruikt in fietsbroeken om gemakkelijk te kunnen fietsen. In tegenstelling tot gewone shorts zijn fietsbroeken vaak langer gesneden, en sommige modellen bevatten zelfs elastiek bij de beenopeningen om ze op hun plaats te houden tijdens het fietsen.
 6. Fietsleggings
  Veel fietsleggings en -leggings hebben ook een geïntegreerde zeem, waardoor ze een alternatief zijn voor fietsbroeken, vooral bij kouder weer. Sommige broeken zijn volledig waterdicht en winddicht, terwijl andere een voorpand hebben dat bescherming biedt tegen de wind. Panty’s zijn doorgaans aerodynamischer, maar minder weerbestendig.
 7. Fietstrui
  Vooral wegtruien zijn meestal elastisch, ademend, vochtafvoerend en sneldrogend. In tegenstelling tot mountainbiketruien hebben de meeste wegtruien een vormvaste (aerodynamische) snit.
 8. Shirt met lange mouwen
  Net als alle andere kleding moet je shirt met lange mouwen licht en klein zijn. Dit shirt houdt je ‘s nachts warm tijdens het slapen, maar als het buiten bijzonder fris is, kun je het tijdens het fietsen dragen.
 9. Fietsschoenen
  De stijl van de pedalen op je fiets bepaalt welk soort schoenen je nodig hebt. Het maakt niet uit welke schoenen je draagt, zolang het maar basis platformpedalen heeft. Maar zelfs een essentieel paar fietsschoenen hebben een veel stijvere onderkant dan gewone schoenen of wandelschoenen. Wanneer je trapt, resulteert de stijfheid van de zool in een betere krachtoverbrenging.
 10. Schoenovertrekken
  Schoenovertrekken zijn een uitstekende methode om de voeten warmer en droger te houden tijdens natte of regenachtige ritten. Schoenovertrekken bedekken de schoen vanaf de voetboog tot aan de teen, terwijl schoenovertrekken de hele schoen en een deel van de enkel bedekken. Overweeg een paar waterdichte fietssokken voor extreem stormachtige dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *